PRESS BCN CAIAC
  • Registro

Nuevo triunfo del equipo de competición de BCNCaiac en el campeonato de Catalunya de Kayak de mar, celebrado el pasado 22 de julio en la Platja Llarga de Tarragona. Medallas de oro para Stefanie Privoznik en categoría Senior tradicional y para Paula Lorenzo en categoría Veteranas tradicional. También bronce para Luis Payalef en Veteranos K1.

 

 

Plata en K2 per a Mauro Manca i Antonio Russo de l'equip BCN CaiaC. 

Or per a Aurora Figueres i Albert Coromines a la categoría K1 Senior.

El llac de Banyoles bull d’activitat aquest dissabte de competició, on celebrem el Campionat de Catalunya de marató 2017. Els palistes de BCN CaiaC,  Antonio Russo i Mauro Manca, arrenquen amb força i motivats, col·locant-se a la segona posició en K2 Senior, només superats per els palistes Marc Rodríguez i Bryan Acosta, del club de piragüisme de Castelldefels. Antonio i Mauro fan un temps de 1:07:19, a una distància de quasi 9 minuts per davant dels tercers classificats i a tres minuts dels primers.

Respecte a K1 Senior, els vencedors han estat els palistes del club de natació Banyoles, Albert Coromines, amb 1:03:25 i Aurora Figueres, amb un temps de 54 minuts, demostrant el seu bon estat de forma, com ja ho va fer al Campionat del món de marató del 2016, juntament amb Eva Barrios, quedant en setena posició en K2.

Acabada la competició, Mauro i Antonio baixen amb un somriure del pòdium, tot comentant, que no se’ls ha oblidat encara el paleig de pista. I és que Antonio i Mauro van començar fent caiac de pista, en aigües tranquil·les, però tot just fa uns quants anys que ambdós palistes van començar a entrenar al mar, a les aigües de Barcelona, aprenent una nova tècnica que fins aleshores, en pista, no havien tingut la possibilitat de desenvolupar.

En aquesta ocasió, els palistes han aconseguit la fita sense la possibilitat d'entrenar ni en K2, ni en aigües tranquil·les, ja que l'equip de BCN CaiaC entrena al mar. Per això, aconseguir la tercera posició a la classificació de clubs ha sigut tot un èxit pel club.

 

 

Galería de fotos realitzades per VGAfotoinstant 

BCN Caiac aconsegueix medalles a la categoria Veterans i Senior femení;

Daniel Sánchez Viloria s'imposa a la general i marca la diferència.

Aquest dissabte 20 de maig, es va celebrar la Copa d'Espanya de piragüisme a Castelló. La primera posició se la va endur Daniel Sánchez Viloria, corredor de l'equip vajda, a 10 minuts de Mauro Manca, que va quedar en la sisena posició, i Antonio Russo, només dos minuts després, quedant setè, ambdos del club BCN Caiac, el club del port de Badalona. La plata va ser per a Borja Garcia, del club nàutic de Palma, a dos minuts de Sánchez Viloria, una competició molt renyida. Jordi Borras va fer-se amb l’or a la categoria Veterans K1 (45-49), amb un temps que el col·locava a la tercera posició de la general.

La carrera va començar amb mar plana a la primera sortida, per als de tradicional i els junior, tot i que a la tornada es va començar a aixecar vent. A la segona sortida, la de surf ski, els palistes es van trobar una mar agitada pel vent lateral de llevant (sense previsió als informes meteorològics). Per aquest motiu, els palistes que van escollir caiacs de màniga estreta, van sortir perjudicats, ja que van patir moltes caigudes, perdent molt de temps. Aquestes condicions climàtiques, que requereixen tanta tècnica, però, són les que els hi donen caràcter a aquestes proves, només a l’abast dels palistes amb una tècnica tan depurada com la de Sánchez Viloria, que en els 15 km que té el recorregut, va fer un temps de només 1:06:44.

BCN Caiac a la Copa d'Espanya de piragüisme 

 

Dos anys després de la seva fundació, el club de piragüisme de Barcelona, BCN Caiac, presenta una esquadra de set piragüistes a la copa d'Espanya, que se celebra a Castelló aquest proper cap de setmana. Aquesta prova marcarà el nivell dels nostres piragüistes respecte a la resta de l'estat espanyol, pel que serà un esdeveniment d'interès per al piragüisme barceloní. És destacable remarcar  que els esportistes espanyols, en aquesta disciplina, es troben en els millors llocs del rànquing mundial, com el canari Esteban Medina, segon classificat a l'Eurochallenge, tan sols batut pel sud-africà Sean Rice. Per això és de rellevància la presència del club de piragüisme Barcelona amb set palistes, amb moltes ganes i il·lusió d'assumir el repte de la copa d'Espanya, una competició esportiva d'alt nivell.

Aquesta modalitat esportiva, el caiac de mar, té tres clubs a tota Catalunya, un a cada una de les províncies amb accés al mar. BCN Caiac és l'únic que entrena a Barcelona i també el de creació més recent. Situat al port de Badalona, disposa d’un nodrit grup de palistes que entrenen, pràcticament a diari, a les aigües barcelonines.

Web BCN CaiaC

Vídeo BCN CaiaC en la Paddle Race 2016

BCN CaiaC Copa de España Ocean Race 2016

Vídeo BCN CaiaC en Ohana Mana

Vídeo Eurochallenge 2016