PRESS BCN CAIAC
  • Registro

BCN Caiac aconsegueix medalles a la categoria Veterans i Senior femení;

Daniel Sánchez Viloria s'imposa a la general i marca la diferència.

Aquest dissabte 20 de maig, es va celebrar la Copa d'Espanya de piragüisme a Castelló. La primera posició se la va endur Daniel Sánchez Viloria, corredor de l'equip vajda, a 10 minuts de Mauro Manca, que va quedar en la sisena posició, i Antonio Russo, només dos minuts després, quedant setè, ambdos del club BCN Caiac, el club del port de Badalona. La plata va ser per a Borja Garcia, del club nàutic de Palma, a dos minuts de Sánchez Viloria, una competició molt renyida. Jordi Borras va fer-se amb l’or a la categoria Veterans K1 (45-49), amb un temps que el col·locava a la tercera posició de la general.

La carrera va començar amb mar plana a la primera sortida, per als de tradicional i els junior, tot i que a la tornada es va començar a aixecar vent. A la segona sortida, la de surf ski, els palistes es van trobar una mar agitada pel vent lateral de llevant (sense previsió als informes meteorològics). Per aquest motiu, els palistes que van escollir caiacs de màniga estreta, van sortir perjudicats, ja que van patir moltes caigudes, perdent molt de temps. Aquestes condicions climàtiques, que requereixen tanta tècnica, però, són les que els hi donen caràcter a aquestes proves, només a l’abast dels palistes amb una tècnica tan depurada com la de Sánchez Viloria, que en els 15 km que té el recorregut, va fer un temps de només 1:06:44.

Hi va haver dues desqualificacions, a en Nodari Arevadze, el jove palista del club de piragüisme Barcelona, i a la palista Samah Guendouz, del real club de regatas de Cartagena, ambdós pel mateix motiu. La informació proporcionada per l'organització indicava un recorregut que no era el de la cursa. El mateix matí, abans de començar la competició, van informar que el tram era més llarg, un terç més de lo previst, i tot i el traçat indicatiu de les boies, tot plegat va donar lloc a confusió, i al passar per fora del recorregut, van ser desqualificats de la prova.

BCN Caiac va assolir el repte amb dues medalles, or per a Luis Payalef a la categoria Veterans K1 (40-44) , i plata per a Stefanie Privoznik a la categoria Senior de caiac tradicional. Luis, resident a Badalona, és un palista amb una llarga trajectòria en pista, guanyador del campionat argentí i del subcampionat junior under 18, va ser integrant de la selecció argentina de piragüisme. Va fer la 4a Regata Internacional Rio Negro, la més llarga del món, a la Patagònia argentina. També va ser tercer finalista en dues ocasions en categoria Senior i l'any passat va quedar 3r al campionat d'Espanya de caiac de mar.

Stefanie fa un any i mig que practica caiac de mar al port de Badalona, on té base BCN Caiac. Aquesta és la primera competició a la qual participa, assolint el repte amb força i motivació. Steffi comentava després de la cursa, que la dificultat d’avançar entrant a la bocana del port, quan es va aixecar el vent lateral, va deixar a alguns palistes atrapats a les aigües, ja que la tècnica de paleig demana un coneixement de l'onada, evitant les "palades buides".

La jornada de dissabte va ser una oportunitat per a mesurar els palistes badalonins amb la resta de clubs. A la classificació general de clubs, el club de piragüisme de Barcelona, BCN Caiac, va quedar en la posició 8 dels 17 clubs espanyols inclosos al rànquing de medalles.

Podeu descarregar fotografies en aquest link.

Més informació Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.